positieve energie

5 tips voor meer positieve energie

Positieve energie de motor van een gelukkig leven

Positieve energie is een belangrijke motor om te genieten en je vitaal en gelukkig te voelen. Er zijn vele manieren om positieve energie op te roepen. Ik noem er vijf.

1. Geniet van het moment

positieve energieGebruik al je zintuigen om waar te nemen wat er op dit moment is zoals de geur van een heerlijke roos, versgemaaid gras, voel de zon op jouw huid, geniet van schoonheid, kunst, mooie vormen, kleuren, lekkere muziek, beweeg …….

Je bewust worden van wat je raakt, waar je blij van wordt geeft een heerlijk positief gevoel en dat is voor iedereen anders. Neem even de tijd om te merken wat nu je aandacht op een positieve manier trekt en laat het even op je inwerken.

 

2. Lach!

Een vriendelijke lach geeft je niet alleen zelf een positief gevoel maar ook de ander die wellicht op jouw pad komt bezorg je een fijn moment. Een lach ontspant het lichaam en heeft een positieve uitwerking op je humeur en omgeving.

3. Inspiratie door positieve woorden en/of beelden

Laat je inspireren door positieve woorden en/of beelden. Hoe vaker je deze positieve woorden/beelden ziet of hoort, hoe beter de (nieuwe) verbindingen in jouw hersenen worden en hoe vaker deze weg gebruikt zal worden.

Immers een weg die vaak bewandeld wordt, is steeds makkelijker te vinden.

Daar waar je de aandacht op richt zal groter en sterker worden.

4. Verwacht het goede

positieve energie

positieve verwachtingen

Je kent vast en zeker wel het placebo-effect: effecten die ontstaan door positieve overtuigingen of verwachtingen. De kracht van de geest zorgt ervoor dat het lichaam biologische veranderingen veroorzaakt, die invloed hebben op hoe we ons voelen.

Wanneer je het goede verwacht werkt dit in jouw voordeel. Als het ware creëer je zelf betere omstandigheden, waardoor de positieve verwachting een grotere kans heeft om uit te komen.

Je gedraagt je onbewust naar hoe je denkt, de zogenaamde self-fullfilling prophecy. Zie ook Ik heb altijd geluk.

5. Vier je successen

Hoe klein ook het is de moeite waard om dankbaar te zijn voor hetgeen je bereikt hebt en dit te delen en te vieren met anderen. Op deze manier stimuleer je jezelf om blij te zijn met wat er nu is en tegelijkertijd draagt elk klein stapje in de goede richting bij aan jouw eventuele grotere doel, dat ook weer een positief gevoel geeft.

 

Ik ben benieuwd of je zelf nog aanvullingen hebt om positieve energie te bevorderen. Hoe laad jij jezelf op? Leuk als je reageert op mijn blog. Ik wens je veel positieve energie toe, zodat je  veerkrachtig en gelukkig door het leven gaat.

Caroline  
  
Vind je deze informatie interessant? Wil je dit bericht dan delen met jouw vrienden en netwerk via de shareknoppen? Alvast bedankt.

betrokken – betrouwbaar – empatisch – oplossingsgericht

LEVEN VANUIT JE KERN Praktijk voor Coaching en Therapie
Meer positieve energie en balans zakelijk en privé!
Effectieve Communicatie – Stresshantering – Zelfleiderschap

Twitter LinkedIn Google+