genieten

Genieten

Genieten zit ‘m vaak in de kleine dingen.groei

Zo was ik laatst na een drukke dag in de avond nog even gaan wandelen in de Lage Vuursche. De weg ernaar toe was al prachtig.

De frisgroene kleuren van de bladeren van de bomen en al het andere jonge groen waren een lust voor het oog. En ook gaven de vogels een prachtig concert. Het was overweldigend mooi en het rook lekker naar bos.

genietenIn een open veld zag ik een jong hert dat rustig aan het grazen was. Dat vond ik helemaal een cadeautje.

Topervaring

Kortom de wandeling was een topervaring: ik was helemaal in het hier en nu, al mijn zintuigen genoten van het moois dat ik tegenkwam. Heerlijk even wat bewegen na een voornamelijk zittende dag. Het zorgde voor rust en balans. Na inspanning tijd voor ontspanning. Ik hoefde er niets voor te doen; alleen maar open staan voor de ervaring en dat is precies waar je positieve energie van krijgt en je een gelukkig gevoel oplevert.

Genieten zit in de kleine dagelijkse momenten. Het enige is ervoor openstaan. NU 🙂

Veerkracht

Ik maak graag foto’s om mooie momenten en dingen die mij opvallen vast te leggen. Zo ook dichter bij huis in mijn eigen tuin.

Voordat de blauwe regen ging bloeien (zie foto boven) zag ik een zaadlijst in de boom hangen en een paar dagen later vond ik de twee delen op de grond. De meeste zaden hadden losgelaten; slechts twee zaden zaten nog vast. De fluwelen buitenkant voelde en voelt nog steeds heerlijk zacht.

Na een dagje zon waren ze gaan krullen. Een paar dagen later had de regen ze weer rechtgemaakt. Dat proces heeft zich inmiddels al verschillende keren herhaald. Grappig om te zien hoe de natuur invloed heeft en hoe flexibel en veerkrachtig deze zaadlijst meebeweegt met de natuur.

Een mooie metafoor voor het leven. Ik schreef het al in mijn blog van de vorige keer Weinig energie => Positieve energie: Meebewegen op de golfslag van het leven is de kunst van gelukkig zijn en geeft positieve energie. Genieten heeft ook te maken met hoe je naar een situatie kijkt: hoe onbevangener hoe meer mogelijkheden om open te staan en te genieten.

Hoe meer je kunt genieten in het dagelijks leven hoe groter jouw gevoel van welzijn en geluk.

Mooie muziek, een heerlijke geur, een aanraking, een vriendelijke lach; merk het op en geniet ervan. Het is vooral de aandacht in het NU. pleasure

Ik ben benieuwd naar jouw reactie. Leuk als je een foto of reactie plaatst die je vandaag positieve energie geeft. Het is er al. Je hoeft het alleen maar op te merken. Succes en plezier!

Caroline

betrokken – betrouwbaar – empatisch – oplossingsgericht

LEVEN VANUIT JE KERN Praktijk voor Coaching en Therapie
Meer positieve energie en balans zakelijk en privé!
Effectieve Communicatie – Stresshantering – Zelfleiderschap

Twitter LinkedIn Google+ 

4 antwoorden
  1. Reini
    Reini zegt:

    Net als jij geniet ik ook zeker van de kleine , mooie dingen in de natuur. Ik zie het gelukkig ook en het maakt me ook zeker gelukkig.

  2. John
    John zegt:

    Bij het wandelen, samen met onze hond in het natuurgebied hier vlak achter onze woning (achtertuin) valt mij ook steeds meer de kleine dingen in de natuur op. Het is erg leuk om te zien en de veranderingen te volgen. Verder doet het wandelen mij erg goed.

Reacties zijn gesloten.