niet storen

Weinig energie => positieve energie

Herken je het gevoel dat je niet vooruit te branden bent? Genoeg te doen maar er komt niets uit je handen. Even nergens zin in en weinig energie. Een enkele keer heb ik er ook wel eens last van. Zodra dit kan geef ik er maar gewoon even aan toe. Uit ervaring weet ik dat dat voor mij het beste werkt. Het zorgt voor de nodige balans.

relaxenMindfulness

Het moment dat ik het er laat zijn en dus vooral een beetje voor mij uit staar en verder even niets wil en doe en ook geen oordeel daarover heb, merk ik gaandeweg een lichte verbetering.

Ik ga wat oefeningen doen want bewegen helpt mij om contact te maken met mijn lichaam in het hier en nu. Ik voel mijn spieren aan het werk en dat geeft mij een voldaan gevoel. Ik ben dankbaar voor  mijn gezonde lijf en zorg er goed voor: gezond eten, voldoende slaap en bewegen.

Openingen

Vervolgens merk ik dat er meer openingen komen; welke klus zou ik eventueel wel willen aanpakken? Waar geef ik prioriteit aan? Het helpt als je de klussen in kleine stukjes hakt, zodat het behapbaar is:

 • klinische neuropsychologieeen gedeelte van mijn kledingkast opruimen
 • voor mijn studie een hoofdstuk samenvatten
 • zevenblad uit mijn tuin halen
 • ………

Ik kies voor studie en maak een mindmap van het hoofdstuk ‘Aandacht en excecutieve functies’. Ik ben bezig met Klinische Neuropsychologie. Razend interessant maar wel erg veel leerwerk. Ik ben gemotiveerd en zie voor mij dat ik mijn tentamen haal. Weer een stapje dichterbij  mijn doel.

Mijn executieve functies zijn aan het werk. Zojuist geleerd: executieve functies zijn hersenfuncties die nodig zijn voor plannen, initiëren en reguleren van doelgericht taakgedrag in complexe, ongestructureerde situaties. Het gaat om zelfgestuurd gedrag dat voortkomt uit eigen intenties en motivatie.

Positieve energie

De ‘hobbel’ is weer genomen en ik krijg weer meer positieve energie. En dit allemaal omdat ik ook ruimte maak als het even minder gaat en ik minder energie heb. Ik laat het er gewoon zijn. Ik vecht er niet tegen, want het is er toch al.

Naar mijn idee is dat de essentie om gelukkig in het leven te staan. Meebewegen met de golfslag van blije momenten en mindere momenten. Volop genieten van wat er is en als je het even niet ziet raak dan niet in paniek maar weet dat dit ook weer overgaat. Kennelijk is een pas op de plaats even nodig. De boog kan niet altijd gespannen staan.

golvenMocht je meer willen lezen over deze aanpak, dan kan ik je het boek Mindfulness, in de maalstroom van je leven van Edel Maex aanraden. Of maak een afspraak met mij 😉

Succes!

Caroline

betrokken – betrouwbaar – empatisch – oplossingsgericht

LEVEN VANUIT JE KERN Praktijk voor Coaching en Therapie
Meer positieve energie en balans zakelijk en privé!
Effectieve Communicatie – Stresshantering – Zelfleiderschap

Twitter LinkedIn Google+ 

2 antwoorden
 1. Marianne Dubbeld
  Marianne Dubbeld zegt:

  Dat klinkt bekend! Ik denk dat het er gewoon bij hoort…de ups &downs zullen we maar zeggen..;-)
  Maar door er ook ruimte voor te maken en het toe te laten gaat het vanzelf weer de andere kant op!

  • Caroline Stofberg
   Caroline Stofberg zegt:

   Leuk dat je reageert Marianne. Het is inderdaad het observeren van jouw gedachten en gevoelens zonder oordeel en met een vriendelijke nieuwsgierigheid dat het verschil maakt. Succes!

Reacties zijn gesloten.