Wie is jouw beste vriend?

Ken jij ook van die momenten dat je zweeft van geluk, het gevoel dat het leven je toelacht?  Je kunt de hele wereld aan door een aaneenschakeling van fijne momenten; het lijkt elkaar te versterken.

Positieve houding

Wat maakt dat je dit kunt ervaren? Mijn idee is dat dat veel te maken heeft met jouw houding ten opzichte van alles wat je tegenkomt. Een vriendelijke, open, nieuwsgierige en milde houding helpt enorm om datgene te omarmen wat er op je pad komt. Ook door niet te veel vastomlijnde verwachtingen te hebben, maak je het jezelf een stuk gemakkelijker en creëer je ruimte om tevreden en blij te zijn met het moment en dit optimaal te koesteren.

Een voorbeeld

Zo was ik onlangs met een vriend in Zwolle. Het plan was om het museum De Fundatie te bezoeken en ook nog even het centrum in te gaan. Door het mooie weer besloten we eerst de stad te verkennen en later naar het museum te gaan. Gewoon wat rondkijken, geen missie om wat te kopen maar dat liep geheel anders! ;-). Leuke winkels bezocht en onverwacht veel gekocht.

Ook bijzonder aardige mensen ontmoet waarbij het contact vanzelf ontstond door een glimlach of een aardige opmerking. De tijd vloog en na een late lunch bleef er weinig tijd over voor het museum en het weer was nog steeds prachtig. Het loopt zoals het loopt en we pasten onze plannen aan. Museum een andere keer en lekker verder genieten van de prettige sfeer en het heerlijke weer.

Nou is dit natuurlijk een voorbeeld van een vrij ontspannen situatie, maar het gaat om het idee…. 

great day

Het hebben van een positieve open houding biedt veel ruimte aan mooie onverwachte momenten van geluk en is ‘a way of life’, die je veel levensvreugde kan brengen.

Ruimte

En zo is het ook met de houding naar jezelf toe. Door met een vriendelijke, open, nieuwsgierige en milde blik naar jezelf te kijken, dus zonder oordeel, geef je ruimte aan wat er op dat moment is en kun je kiezen of je er wel of niet iets meedoet. Gewoon laten zijn is namelijk ook prima. Ik zal in de toekomst vaker terugkomen op dit onderwerp.

Bij mijn cliënten merk ik regelmatig dat de houding naar anderen veel toleranter is dan de houding die zij naar zichzelf hebben. Zij leggen de lat vaak heel hoog en hun innerlijke criticus heeft meestal het hoogste woord. Goed om eens te onderzoeken hoe dat bij jou is, want vergeet niet dat jijzelf je beste vriend bent! Althans dat zou fijn zijn toch?

Ik ben benieuwd naar jouw reactie! Je kunt hiervoor ook rechtstreeks contact met mij opnemen.

betrokken – betrouwbaar – empatisch – oplossingsgericht

LEVEN VANUIT JE KERN Praktijk voor Coaching en Therapie
Meer positieve energie en balans zakelijk en privé!
Effectieve Communicatie – Stresshantering – Zelfleiderschap

Twitter LinkedIn Google+ 

2 antwoorden
  1. MarianneD
    MarianneD zegt:

    Helemaal mee eens! Meer in het hier en nu leven en liever zijn voor jezelf…waarom ben ik dat niet vaker….;-)

Reacties zijn gesloten.