We zijn nooit zo kwetsbaar als wanneer we liefhebbenSigmund Freud

Uit onderzoek blijkt dat mensen met een relatie gelukkiger zijn dan mensen zonder relatie. Daarom is het belangrijk om deze relatie ook goed te laten verlopen want anders werkt het averechts en kost het je veel negatieve energie en ondermijnt het jouw immuunsysteem. Relatietherapie kan jullie helpen.

Patronen

In iedere relatie spelen op den duur bepaalde patronen, die veiligheid en houvast geven, maar ook voor stagnatie zorgen. Patronen versterken zichzelf door het herhalende karakter. Door deze patronen eens onder de loep te nemen ontstaat ruimte voor ontwikkeling en verandering.

Onvervulde behoeften

Conflicten in relaties gaan vaak over oude onvervulde behoeften, waarbij je verwacht dat je partner deze alsnog vervult. Dit proces verloopt vaak onbewust. Door bewustwording en uitspreken van die behoeften naar elkaar ontstaat meer emotionele verbondenheid en begrip voor elkaar. Basis voor een fijne relatie.

Communicatie

Door gebrek aan emotionele verbondenheid is de kans groot dat er een negatief interactiepatroon ontstaat waarbij de emoties hoog kunnen oplopen of er wordt nauwelijks nog gecommuniceerd (ieder zit op zijn/haar eigen eiland). Verwijten, steeds minder delen, je terugtrekken zorgen voor verwijdering in de relatie. Jezelf kwetsbaar durven opstellen (essentieel voor emotionele verbondenheid) wordt dan heel moeilijk. Herkenbaar? Wellicht kan relatietherapie jullie helpen.

Wat levert relatietherapie jullie op?

  • jezelf en de ander beter leren kennen
  • meer emotionele en lichamelijke intimiteit
  • meer begrip voor elkaar
  • betere communicatie
  • patronen doorbreken zodat verandering kan plaatsvinden
  • kortom een gelukkigere relatie!

Voor meer informatie kun je contact opnemen met Caroline Stofberg.

Tarieven:
De kosten van een intake/sessie bedragen voor twee personen 147,50 euro.

Duur:
Een sessie duurt 1,5 uur.

Blog: 

https://levenvanuitjekern.nl/blog/betere-relatie-door-goede-conflicthantering/

https://levenvanuitjekern.nl/blog/4-stijlen-van-communiceren/

https://levenvanuitjekern.nl/blog/communicatie-think-speak/