Happy Herfst!

Happy Herfst!

Half augustus benaderde journaliste Esmir mij, met de vraag of ik wilde meewerken aan een artikel dat zij in opdracht voor Vriendin Magazine schreef. Het onderwerp betrof eenvoudige en praktische tips waar je happy van wordt in de herfst. Ik wilde wel meewerken en al snel hadden we een plezierig telefonisch interview.

Zij had al wat onderwerpen bedacht en vroeg of ik over enkele ideeën mijn mening als psycholoog wilde geven en of ze mij mocht quoten.

Onderwerpen zoals je muur of meubel een likje verf geven. Hieronder de uitgebreidere versie dan in het blad staat vermeld. Maximaal aantal woorden he?! 😉

Kleuren beïnvloeden ongemerkt je gevoelens en emoties. Dus door een muur of meubel in een mooie kleur te verven, pimp je niet alleen de kamer maar ook je humeur. Psychologe Caroline Stofberg, van levenvanuitjekern.nl legt het uit: “Kleuren roepen allerlei gevoelens en associaties bij je op, zoals bijvoorbeeld rood kan staan voor passie, blauw voor vrijheid en groen heeft vaak een rustgevend effect, maar de associaties zijn heel persoonlijk. Niet alleen de kleur maar ook het schilderen zelf (creatief bezig zijn) levert positieve energie op. Je bent namelijk gefocust op het schilderen (eventuele negatieve gedachten of piekeren krijgen hierdoor minder kans) en het geeft je voldoening na afloop. Met de nieuwe kleur creëer je bovendien de gewenste sfeer in je kamer, waar je dagelijks plezier van hebt.”

Lekker cocoonen

Tijdens de herfst worden de dagen korter en kouder. Dat nodigt uit om thuis de kachel aan te zetten en lekker te cocoonen: je binnenshuis terugtrekken en ontspannen, zoals zonder tijdsdruk aanrommelen. Caroline Stofberg: “Af en toe een stapje terugdoen, voelt als een fijne tegenhanger van een druk leven en zorgt voor balans. Door je even terug te trekken, ontvang je veel minder prikkels en kun je bijkomen, reflecteren en weer opladen. Misschien ook handig om dan even je mobiele telefoon op stil te zetten ?”

Creëer je eigen kuuroord

Psychologe Caroline Stofberg: “Tijd voor jezelf nemen, brengt je dichter bij je kern. Zo voel je beter wat voor jou belangrijk is en waar jij happy van wordt.”

 
Ik heb met veel plezier mijn bescheiden bijdrage geleverd aan de blijmakers voor het najaar. Alle blijmakers voor de herfst kun je vinden in nr 38 van Vriendin Magazine 2018.

Wens je een mooie, inspirerende en happy herfst toe.

Caroline

 

betrokken – betrouwbaar – empatisch – oplossingsgericht

LEVEN VANUIT JE KERN Praktijk voor Coaching en Therapie
Meer positieve energie en balans zakelijk en privé!
Effectieve Communicatie – Stresshantering – Zelfleiderschap

Twitter LinkedIn Google+