Het positieve effect van verbeelding

Happy

Wie kent niet de grote hit ‚Happy’ van Pharrell Williams?

pharrell williams

“Because I’m happy
Clap along if you feel like a room without a roof
Because I’m happy
Clap along if you feel like happiness is the truth
Because I’m happy
Clap along if you know what happiness is to you
Because I’m happy
Clap along if you feel like that’s what you wanna do”

Innerlijke kracht

happyZodra ik dit nummer hoor word ik vrolijk en voel ik mijn innerlijke kracht toenemen. Van binnen voel ik de energie en ik kan niet meer stil blijven staan en een grote lach verschijnt op mijn gezicht. Ik weet zeker dat ik niet de enige ben. Er gebeurt dus kennelijk heel veel positiefs in mijn hoofd en lichaam bij het horen van dit nummer. Ik heb het gevoel dat ik de hele wereld aan kan, zorgen, stress verdwijnen als sneeuw voor de zon. Ik voel mij vooral heel erg ontspannen en happy.

Creativiteit

verbeeldingIk stel mij allerlei leuke situaties voor en mijn hersenen maken geen onderscheid of dit nu echt gebeurt of dat ik het mij alleen maar voorstel. Het positieve effect is er zo wie zo.

En die wetenschap kan je helpen om bewust positieve energie op te roepen. Met behulp van jouw verbeelding krijg je toegang tot je creativiteit, waar je je helemaal vrij voelt en je potentie kan verwezenlijken.

Het maakt niet uit of het gaat om het ophalen van fijne herinneringen of gewenste toekomstbeelden. Het zorgt in beide situaties voor positieve energie.

Ontspanningsoefening

Je kunt ook heel bewust ontspanning oproepen met je verbeelding. Probeer het maar eens door de onderstaande stappen te volgen (de ogen sluiten werkt hierbij wellicht het beste).

ontspanning

  1. Leg je wijsvinger en je duim tegen elkaar. Haal je een moment voor de geest waarop je op een gezonde manier doodmoe was na een grote lichamelijke inspanning – een stevige wandeling/fietstocht, uurtje intensief sporten ….
  2. Leg je middelvinger en je duim tegen elkaar. Haal je een moment voor de geest waarop er sprake was van een liefdevol contact met een speciaal iemand – een gebaar, een blik ….
  3. Leg je ringvinger en je duim tegen elkaar. Herinner je het meest zorgzame gebaar dat iemand ooit tegen je gemaakt heeft. Neem deze kans te baat om dat geschenk echt te aanvaarden.
  4. Leg je pink en je duim tegen elkaar. Reis in gedachten terug naar de mooiste plek die je ooit hebt gezien of waarvan je ooit hebt gedroomd. Neem al die schoonheid in je op en geniet met al jouw zintuigen.

Zo kun je jezelf innerlijke kracht, harmonie en rust geven. Dat heb je nu zelf in de hand 😉

Bron oefening: Vijf minuten voor jezelf, Jeffrey Brantley

 

betrokken – betrouwbaar – empatisch – oplossingsgericht

LEVEN VANUIT JE KERN Praktijk voor Coaching en Therapie
Meer positieve energie en balans zakelijk en privé!
Effectieve Communicatie – Stresshantering – Zelfleiderschap

Twitter LinkedIn Google+