• De binnenkant vertoont zich altijd aan de buitenkant
    – Chinese spreuk

 

“Terug naar de basis, naar jouw eigen kern geeft je positieve energie en zorgt voor passie, vitaliteit en balans in je leven. Het proces verloopt van binnen naar buiten”.

Al vele jaren ben ik geïnteresseerd in persoonlijke ontwikkeling en wat mensen beweegt. Kernwoorden die bij mij passen en ook in mijn rol als coach/psycholoog terug te vinden zijn: betrokken, empatisch, alert, actief luisteren, tot de kern komen, positief, nieuwsgierig, authentiek, motiveren, oplossingsgericht, verbinden.

Mijn achtergrond

Aan de universiteit volgde ik een deeltijdstudie psychologie en tijdens die periode ben ik in contact gekomen met een integratief psychotherapeut, die mij heeft geïnspireerd om de opleiding Integratieve Psychotherapie te gaan volgen.

Na succesvolle afronding daarvan ben ik met mijn eigen praktijk LEVEN VANUIT JE KERN gestart. Mijn wetenschappelijke studie Psychologie heb ik daarna ook weer opgepakt en dat geeft de nodige verdieping in mijn vak. Ik hou ervan om mij te blijven ontwikkelen en mijn universitaire Bachelor heb ik in april 2017 afgerond. In juli 2018 heb ik mijn Master Work and Organizational Psychology aan de VU in Amsterdam met succes afgerond.

Mijn eerdere opleidingen en werkervaring liggen op het gebied van marketing en public relations. Hiervoor was ik o.a. werkzaam bij Moret Ernst & Young Management Consultants op de afdeling Marketing en PR en heb ik bij een pr-bureau in Amsterdam gewerkt als account coördinator.

Communicatie belangrijk

Wat beide branches (pr/marketing en coaching/therapie) verbindt is het belang van communicatie. Weten wat er bij jezelf speelt, waar je behoeften, verlangens en kwaliteiten liggen en deze kunnen delen.

In communicatie zijn er altijd twee perspectieven, namelijk hoe je zelf naar de werkelijkheid kijkt en hoe de ander daar tegen aan kijkt. Niet hoe de werkelijkheid is, maar hoe deze beleefd en gezien wordt is de essentie. Wanneer één van beide perspectieven wegvalt, is er geen sprake meer van communicatie. Aandacht en ruimte zijn onmisbaar voor goede communicatie.

Stralen

Ontwikkeling, in de betekenis van groeien, maar ook in de vorm van zichtbaar maken, blootleggen wat er al is en wat je ‘ingewikkeld’ hebt, is belangrijk voor mij.  Ik vind het een voorrecht een bijdrage te kunnen leveren aan de ontwikkeling van andere mensen, zodat zij hun eigen kracht hervinden en weer gaan stralen.

 

Mijn logo

De plant gunnera staat voor mij symbool voor vitaliteit en voor leven vanuit je kern. De bladeren van deze plant kunnen in één seizoen wel een doorsnee krijgen van 2,5 meter! Vandaar dat het blad van deze krachtige plant verwerkt is in mijn logo. Bovendien is groen ook de kleur van groei en ontwikkeling: een organische manier van denken waarin een vruchtbare bodem/omgeving zorgt voor ontwikkeling van jouw talenten en kwaliteiten.

Blog

Op mijn blog kun je meer informatie vinden over onderwerpen die voor meer positieve energie en balans zorgen zoals zelfvertrouwen, hoe om te gaan met stress en bewuster communiceren en ook speciale aandacht hiervoor in relaties. Mijn bescheiden bijdrage aan het artikel over je happy voelen in de herfst in het blad Vriendin vind je hier.