Vrouw, 21 jaar 
“De laatste periode voelde ik me steeds minder goed in mijn vel zitten. Ik had het gevoel continue te moeten voldoen aan verwachtingen die anderen van mij hadden. In mijn relatie speelde dit ook mee, omdat ik bij mijn schoonfamilie ook steeds bezig was met proberen zo goed mogelijk te voldoen aan hun verwachtingen. In deze periode kreeg ik ook ander werk en alles bij elkaar voelde het alsof ik niet meer vanuit mijzelf leefde, maar voor een ander. Ik kon ook niet meer duidelijk krijgen wat mijn mening eigenlijk was en waar ik zelf voor stond. Ik durfde niet op mezelf te vertrouwen, maar haalde dit vertrouwen uit wat anderen van me vonden. Ook op mijn werk speelde dit een rol. In mijn functie als manager moet ik juist duidelijk mijn grenzen stellen en mijn mening geven. 

Ik besloot hier toen wat aan te doen. Ik wilde meer assertief worden en weer leven vanuit mezelf. Weer voor mezelf opkomen en mensen laten zien dat ik er ook ben en ook goede ideeën heb. Daarom ben ik naar Caroline gegaan. Door haar ben ik gaan zien wat ik belangrijk vind in het leven, wat mij dat voor gevoel geeft (als het wel gelukt is, maar ook als dat nog niet vervuld is) en hoe ik van daaruit reageer. Ik heb mezelf veel beter leren kennen en ben me meer bewust van mijn gedrag. Hierdoor kan ik sneller schakelen en situaties anders aanpakken. 

Ik voelde me vaak bij anderen de “mindere” of “kleinere”. Door handige tips van Caroline ga ik nu veel sterker een gesprek in en durf ik meer voor mezelf op te komen. Ik voel me de laatste tijd veel meer zelfverzekerd en iedereen zegt dat ook steeds tegen me. Natuurlijk heb ik nog wel mijn onzekere momenten, maar door veel situaties van tevoren te oefenen in mijn hoofd ben ik meer voorbereid. 

Caroline, bedankt voor alle tijd, goede gesprekken en de tips die je me hebt gegeven. Ik leef nu weer vanuit mezelf.” 

meer referenties LEVEN VANUIT JE KERN